czwartek, 9 lipca 2015

DIANA HENRY I JEJ KURCZAK PO IZRAELSKU

"Everything Diana Henry cooks I want to eat" - napisał Yotam Ottolenghi na okładce "A change of appetite". Czy może być lepsza recenzja?



Cały wysiłek, to połączenie kilku składników w jedno. Efekt? Delikatny kurczak o smaku lata z cytrusami w tle.




Składniki:
2 łyżki musztardy
4 kawałki kurczaka
1 łyżka brązowego cukru
Sól, pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek
Sok z pomarańczy
Sok z ½ cytryny



Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Wymieszaj wszystkie składniki i porządnie natrzyj kurczaka. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut. Po tym czasie przewróć mięso na drugą stronę. Piecz kolejne 10 minut. Na ostatnie 5 minut znów odwróć kurczaka, żeby skórka była chrupiąca.


Super propozycja na lato:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz