czwartek, 26 lutego 2015

MEGA SZYBKIE CIASTKA CYNAMONOWE

Uwielbiam proste, nieskomplikowane przepisy. Szczególnie jeśli przygotowania zajmują mniej czasu, niż rozgrzanie piekarnika. 
Taka jest Donna Hay i jej cinnamon sugar-coated maple apple cakes.
 Składniki:
2 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu  + ew. 2 dodatkowo

250g rozpuszczonego masła
1 szklanka brązowego cukru (dałam mniej)
1/4 szklanki syropu klonowego (dodałam miód)
4 jajak

6 obranych i startych jabłek (dałam 4)
cukier puder
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Przesyp do miksera mąkę i łyżkę cynamonu, dodaj masło, cukier, syrop klonowy, jajka i jabłka.
Dokładnie wymieszaj.
Wysmaruj masłem 12 foremek, przełóż ciasto i piecz około 20 minut.

Posyp cukrem pudrem (ew. zmieszanym z cynamonem)

:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz