środa, 25 lutego 2015

LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO

Kiedy nadciąga wiosna, odchodzi stare menu. Chcemy poczuć się lekko, czysto, zapomnieć o mięsie, poczuć świeżość warzyw. Pożegnać gęste, rozgrzewające sosy i majonezy. 

Po co kombinować, lepsze bywa wrogiem dobrego. Łosoś - delikatny składnik wiosennych sałatek, awokado, cytryna i koniecznie coś zielonego. Tylko tyle i aż tyle.
 Świetnie się sprawdzi rukiew wodna, - tak popularna na Wyspach Brytyjskich  watercress. Odmładza, wygładza, usuwa zmarszczki (;)) a przede wszystkim super smakuje, szczególnie w połączeniu z łososiem.
 Składniki:
garść rukwi wodnej
opakowanie wędzonego łososia (najlepiej dzikiego)
1 awokado
1/2 cytryny

Ułóż na talerzu, skrop sokiem z cytryny i poczuj wiosnę :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz