czwartek, 23 lipca 2015

KWAŚNY OBIEKT POŻĄDANIA

Agrestu coraz mniej. Przestaliśmy go jeść. To już nie to, co kiedyś. Ale może chociaż tak raz w sezonie?
 Kwaśne kulki, ale nie robota. Nie ma to, jak szybkie ciasto, na szybko kończący się sezon.
Składniki:
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
3 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
1/2 kg agrestu 
 W mikserze utrzyj masło z cukrem. Gdy masa zacznie być puszysta i biała, dodawaj po jednym jajku, a następnie mąkę z proszkiem. Na samym końcu dodaj śmietanę.


Ciasto przełóż na blachę posmarowaną masłem.
 
 Agrest pozbaw resztek szypułek i ogonków. Ułóż na cieście.
 Piecz w 180 stopniach C około 40-45 minut.

:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz