piątek, 14 czerwca 2013

MAKARON DOSKONAŁY

Po raz kolejny - przy okazji zwykłych zakupów (jakże by inaczej)  - wpadła mi w ręce książka "Włoskie dania makaronowe" słynnego Gino D'Acampo. Pomyślałam - to przeznaczenie. Taka okazja może się już nie powtórzyć. Wróciłam z Gino do domu. I bardzo dobrze, bo Gino nie tylko świetnie gotuje, ale i bardzo dobrze przekonuje.
Weźmy na przykład taki makaron z klasycznym sosem bolognese - pomidory, cebula, czosnek, marchew a nawet natka czy papryka (z grupy obejmującej warzywa i owoce) + chude mielone mięso (z grupy produktów białkowych) + parmezan (jako nabiał) = zrównoważony i odżywczy posiłek, tak jak dietetycy lubią najbardziej. Voilà!


pasta nr 1






 pasta nr 2




Najważniejsza rada Gino D'Acampo - ZAWSZE obtaczaj makaron w sosie, NIGDY nie nakładaj sosu po prostu na makaron!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz