środa, 31 lipca 2013

NIEBIAŃSKIE BRZOSKWINIE Z GRILLA

Zastanawiałam się, czy to aby nie za prosta propozycja, żeby zaraz ją wrzucać na bloga. Ale co tam, trzeba poznać ten smak, bo grillowane brzoskwinie są nieziemskie. Dostają drugie życie, zresztą tak jak grillowane gruszki, o których już pisałam.



A wystarczą zaledwie 3 składniki (w tym jeden niejadalny)
- brzoskwinie
- cukier
- grill
Reszta to fantazja kucharza.



Przekrój brzoskwinie i pozbądź się pestek.
Posyp przekrojoną stronę cukrem (świetny będzie brązowy).
I grilluj aż pojawią się apetyczne paski.



Reszta należy do Was.





Niezjedzone kawałki - choć wątpię, że takie zostaną - można wykorzystać do przygotowania sałatki na przykład z szynką parmeńską i fetą albo ze szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami albo z bresaolą i kozim serem jak radzi Jamie O. albo z wędzonym kurczakiem i rukolą albo...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz