piątek, 1 listopada 2013

CIASTECZKA, KTÓRE JADŁA KATIE

Ciasteczka niczym małe biszkopty nadziane malinami,  na okładce "What Katie Ate. Recipes and other bits & bobs", są zbyt kuszące, aby ich nie zrobić.



Mimo, że już listopad, maliny wciąż można kupić. Ale jak pisze Katie Quinn Davies, świetnie sprawdzą się pokrojone brzoskwinie, gruszki, śliwki czy czereśnie. 




Składniki na 18 sztuk:
10 białek 
300 g roztopionego masła
175 g mielonych migdałów
370 g cukru pudru 
100 g przesianej mąki pszennej
maliny




Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
Przygotuj i natłuść 18 foremek.
Ubij białka. Nie trzeba ich ubijać na sztywną pianę.
Dodaj pozostałe składniki. 
Napełnij foremki, powkładaj do ciasta maliny.
Piecz około 25 - 30 minut.



W przepisie podałam oryginalną ilość cukru, ale użyłam go znacznie mniej. A i tak babeczki były bardzo słodkie :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz