Najprostszy sposób na świecie na najlepsze buraki na świecie. Najburakowiejsze buraki ze wszystkich buraków. Epickie! Po prostu:
Prosty sposób podpatrzony u jakiegoś mistrza kuchni.
Składniki:
5-6 buraków
1 kg soli (użyłam mieszanki kamiennej i jodowanej)
2 białka
Buraki (ze skórką) ułóż w naczyniu do zapiekania. W misce wymieszaj sól z białkami aż powstanie masa przypominająca mokry piasek. Starannie wyłóż ją na buraki, tak aby były szczelnie przykryte solą.
Zapiekaj około godziny (w zależności od wielkości buraków) w temperaturze 200 stopni C.
Ostudź, obierz i przygotuj na ulubiony sposób.
Przygotowane tą metodą, tradycyjne, buraczki zasmażane nie wymagają właściwie żadnych dodatków. Ewentualnie szczypta soli i kropelka balsamico.
Buraki pieczone pod solną skorupką są tak głębokie w smaku, że nie potrzebują dodatkowych wzmacniaczy.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz