Ekologiczny przysmak, w niezmienionej recepturze od pokoleń produkowany w Kaliszu. Zarejestrowany w Unii Europejskiej jako Chronione Oznaczenie Geograficzne. Tylko mąka, olej rzepakowy i odrobina cukru, bez żadnych "ulepszaczy", konserwantów, czy emulgatorów spożywczych klik.
Oto ANDRUTY KALISKIE - nieocenione wafelki w szybkim działaniu.
Wystarczy przełożyć je ulubioną masą (czekoladową, kajmakową lub jakąkolwiek inną), dla złamania smaku można posmarować jedną warstwę konfiturą albo dżemem.
Zawinąć, obciążyć, schłodzić.
Świetnym wykończeniem będzie czekoladowa polewa - rozpuść tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej, dodaj 25 g masła i kieliszek brandy albo likieru migdałowego. Polej andruty i udekoruj owocami.
Wielu inspiracji :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz