będzie! I to całkiem niezły, a w dodatku z jajami:)
składniki:
16 jaj przepiórczych
300 g szpinaku
szczypta gałki muszkatołowej
1/2 kg mielonej łopatki wieprzowej
1/2 kg mielonej wołowiny
garść dobrej bułki tartej
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz
olej rzepakowy
Ugotuj jaja. Keksówkę wysmaruj olejem. Zblanszuj szpinak, wyłóż na sitko i bardzo dokładnie odcedź. Dopraw gałką muszkatołową i solą. Mięso wymieszaj z bułką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Masę podziel na 3 części. Jedną wyłóż na dnie, rozłóż szpinak i poukładaj jajka. Przykryj kolejną partią mięsa i powtórz czynności. Wierzch posyp bułką tartą i piecz około godziny w 180 stopniach.
no i zrobiło się świątecznie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz