Na początek marynata:
1 jogurt naturalny
1 marynowana cytryna (ewentualnie skórka z cytryny)
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki startych ziaren kuminu
1/2 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
+ 3/4 kg polędwiczek z piersi kurczaka
2 papryki
2 cebule
Przygotuj marynatę. Mięso pokrój na małą kostkę. Dokładnie wymieszaj. Idealnie, jeśli kurczak poleży w lodówce przez noc.
Przygotuj warzywa:
Paprykę pokrój na centymetrowe kawałki, cebulę przetnij na pół, a potem każdą połówkę jeszcze raz na pół. Rozdziel warstwy.
Nadziewaj po kolei składniki na patyczki wymoczone wcześniej w wodzie.
Ułóż szaszłyki na kratce do grillowania i piecz 20 - 30 minut w temperaturze
200 stopni C.
Podawaj z ryżem.
Proste i pyszne :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz