Jedliście grillowane gruszki?
To przekąska nieprzyzwoicie prosta. Tak prosta, że długo zbierałam się z jej przygotowaniem. Za długo...
Grillowane gruszki nabierają wyjątkowej słodyczy, zyskują delikatny, dymny aromat i w towarzystwie kilku składników, stają się wykwintnym deserem.
Przygotowanie:
1 gruszka na osobę
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka miodu
1 suszona śliwka
mała garść pistacji
Przekrój gruszki na ćwiartki i połóż przekrojonym bokiem na gorącej patelni grillowej. Po 2 - 3 minutach przerzuć na drugą stronę.
Ułóż na talerzu, dodaj jogurt i pokrojoną śliwkę (najlepiej wędzoną).
Polej miodem i posyp posiekanymi pistacjami.
Spróbuj nie spróbować...
:)
czy można to robić na grillu a nie na patelni?
OdpowiedzUsuń