Redukuje tkankę tłuszczową, obniża ciśnienie krwi, cudownie nawadnia, dba o stan skóry, łagodzi stres, walczy z rakiem i robi wiele innych rzeczy. Przeciwwskazań brak. Czy potrzeba więcej powodów, by jeść arbuzy?
NA POCZĄTEK LEMONIADA:
1 arbuz
1 cytryna lub limonka
3-4 łyżki miodu
1/2 l wody gazowanej
lód
W blenderze zmiksuj arbuza z dodatkiem soku z cytrusów i miodu. Przecedź przez sitko, wlej wodę, dodaj lód i miętę. To wszystko:)
COŚ NA ZĄB:
1/2 arbuza
1 opakowanie fety
kilka listków mięty
oliwa z oliwek
pieprz
Pokrój arbuza na kostki pozbywając się pestek. Na podobne kawałki pokrój fetę. Wymieszaj, dodaj listki mięty, skrop oliwą i dopraw świeżo mielonym pieprzem.
ALLE SORRRBET!:
1/2 arbuza
2 łyżki miodu
Pokrój arbuza na cząstki, usuń pestki, dodaj miód i zmiksuj. Wlej do pojemników na lody, zamroź i gotowe!
Mile widziany też jogurt:)
LODY BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA:
1/2 arbuza
kilka patyczków do lodów
folia spożywcza
Pokrój arbuza na cząstki, w skórce zrób mały otwór, włóż patyczki do lodów i każdy kawałek zawiń w folię spożywczą. Przed podaniem zmroź około godziny. Ale takie lody można przechowywać w zamrażarce dłużej, aż nadejdą prawdziwe upały...
Wszystkiego arbuzowego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz