Agrestu coraz mniej. Przestaliśmy go jeść. To już nie to, co kiedyś. Ale może chociaż tak raz w sezonie?
Kwaśne kulki, ale nie robota. Nie ma to, jak szybkie ciasto, na szybko kończący się sezon.
Składniki:
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
3 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
1/2 kg agrestu
W mikserze utrzyj masło z cukrem. Gdy masa zacznie być puszysta i biała, dodawaj po jednym jajku, a następnie mąkę z proszkiem. Na samym końcu dodaj śmietanę.
Ciasto przełóż na blachę posmarowaną masłem.
Agrest pozbaw resztek szypułek i ogonków. Ułóż na cieście.
Piecz w 180 stopniach C około 40-45 minut.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz